BioFoszfát: Foszfor visszanyerése és a kiaknázatlan biomassza erőforrások magas hozzáadott értékű felhasználása

A 3R-BioFoszfát Kft. (1989 óta) egy technológiai intenzív vállalat, amely nemzetközileg vezető szerepet játszik a nulla emissziós pirolízis technológia KTF-ben, tervezésében és teljes ipari megvalósításában a Bio-Foszfát/bioszén termékek visszanyerésére és alkalmazásai tekintetében. Elsődlegesen az ABC (állati csontszén) Bio-Foszfát visszanyerésével és a magas színvonalú bioszén előállításra specializálódott. A társaság elsődleges kompetenciája a kihasználatlan biomassza anyagok ökológiai újrafeldolgozása és hozzáadott értékű újrahasznosítása a speciális magas hőmérséklető és nulla kibocsátású 3R pirolízis eljárással és integrált biotechnológiai módszerekkel. Jelenleg a 3R-BioPhosphate Kft. az egyetlen olyan cég az EU-ban, amely a magas tápanyagtartalmú Bio-Foszfát termék élelmiszer-minőségű állati csontokból történő visszanyerésre szakosodott.

Az állati csontszenet tartalmazó Bio-Foszfát egy természetes bio-termék, amely makroporózus szerkezetű és gazdaságilag is magas koncentrált újrahasznosított foszfortartalommal rendelkezik. A bio-foszfát kereskedelmi termékek a felhasználó / piaci igények szerint BIO-NPK-C formulázható, mind az ökológiai, mind pedig az alacsony bevitelű gazdálkodási rendszerekben használható. A Bio-Foszfát nagy mennyiségben tartalmaz foszfort (> 30% P2O5) és kalciumot (> 37%), amelyeket a növények számára felvehető formában vannak. Ez lehetõvé teszi a hatékony, környezetbarát és megújuló foszforellátást. A magas felvehető foszfor / kalcium tartalom mellett a Bio-Foszfát más fontos visszanyert nyomelemeket és egyéb tápanyagokat is tartalmaz, például káliumot és magnéziumot.

A termék egy teljesen biztonságos és gazdaságos innovatív termésnövelő anyag, amely elsősorban kertészeti bio / alacsony terhelésű gazdálkodásban alkalmazható, hatékony és többféle előnyös hatást biztosítva. A versenyképes Számos szabdföldi és üvegházi termesztési vizsgálatot folytak különböző országokban(Olaszország, Izrael, Magyarország, Németország, Hollandia, Szlovénia, Dánia) különböző mérsékelt éghajlati és talajviszonyok között. Mind a 3R (újrafeldolgozás - újrafelhasználás - csökkentés) nulla kibocsátású pirolízis technológia, mind pedig az állati csontból előállított Bio-Foszfát termékek hatósági engedéllyel rendelkezik.

A BioFoszfát az EU-ból származó alapanyagokat használ fel: élelmiszer-minőségű állati csontokból származó melléktermékeket, amelyek a 3. kategóriába tartozó csontfeldolgozó iparágból megmaradtak, megújuló forrás és hosszú távon is gazdaságosan elérhetőek több EU-országban. A Bio-Foszfát 100% -ban fenntartható és megújuló melléktermékből származik, amely nem hasznosított biomassza. Ebben az összefüggésben a Bio-Foszfát helyettesíti a kemoszintetikus foszfor-műtrágyákat és csökkenti az importfüggőséget is.